
چگونه ثبت برند میتواند به جذب مشتریان بیشتر و افزایش درآمد شما کمک کند؟
چگونه ثبت برند میتواند به جذب مشتریان بیشتر و افزایش درآمد شما کمک کند؟ برند شما یکی از باارزشترین داراییهای
یکی از بارزترین نشانههای اعمال حاکمیت دولت، اِعمال قدرت مالیاتی و سازوکارهای رسیدگی به اختلافات مالیاتی است. این مسئله نهتنها در حوزه مشاورههای تخصصی حسابداری و مدیریت ریسک اهمیت بسزایی دارد، بلکه در طراحی فرآیندها و استقرار کنترلهای داخلی نیز نقش اساسی ایفا میکند. مطابق با مفاد ماده ۲۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم (ق.م.م)، تشخیص مالیات باید مبتنی بر مبنای قانونی صحیح و استناد به اطلاعات مستند و کافی باشد. با این حال، در برخی موارد مشاهده میشود که مأموران مالیاتی با رویکردی سلیقهای یا خودسرانه اقدام به تشخیص مالیات مینمایند که این امر اعتراض مؤدیان را برمیانگیزد.
در راستای ایجاد شفافیت و افزایش اعتماد عمومی، قانونگذار برای مؤدیان امکان اعتراض به تشخیص مالیاتی را فراهم آورده است. در چنین مواردی، پرونده برای رسیدگی به هیئتهای حل اختلاف مالیاتی ارجاع میشود. این هیئتها که استقلال کامل دارند، تنها از نظر دبیرخانهای و هماهنگی جلسات تحت نظارت سازمان امور مالیاتی قرار دارند. مؤدی یا نماینده قانونی وی میتواند در جلسه رسیدگی حضور یابد و بهصورت شفاهی یا کتبی دفاعیات خود را ارائه کند.
بهمنظور افزایش نظارت و شفافیت، سازمان امور مالیاتی مکلف به مستندسازی فرآیند برگزاری جلسات هیئتهای حل اختلاف مالیاتی شده است. یکی از حقوق اساسی مؤدیان، امکان اعتراض به عملکرد مأموران مالیاتی است که از دو مسیر اداری و قضایی قابل پیگیری میباشد.
اعتراض به مالیات تشخیصی از دو مسیر امکانپذیر است:
مؤدیان موظفاند ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، اعتراض خود را به اداره مالیاتی مربوطه ارائه نمایند. این اعتراض، در وهله اول، بهصورت اداری بررسی میشود تا در صورت امکان، مسیر دادرسی کوتاهتر گردد. چنانچه بررسی اداری منجر به پذیرش اعتراض مؤدی شود، برگ تشخیص اولیه لغو و پرونده مختومه اعلام خواهد شد.
در مواردی که اداره مالیاتی اعتراض مؤدی را نپذیرد، یکی از دو سناریوی زیر رخ میدهد:
اگر مؤدی به نتیجه رسیدگی اداری معترض باشد، پرونده برای بررسی مجدد به هیئتهای حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده میشود.
در بسیاری از نظامهای حقوقی، رسیدگی به دعاوی مالیاتی در قالب نهادهایی تخصصی خارج از دستگاه قضایی صورت میگیرد. در ایران نیز هیئتهای حل اختلاف مالیاتی وظیفه بررسی و تصمیمگیری در خصوص این اعتراضات را بر عهده دارند.
هیئت حل اختلاف بدوی متشکل از سه عضو است:
این ترکیب، بهمنظور تضمین بیطرفی در رسیدگیها و جلوگیری از اعمال نفوذهای احتمالی در فرآیند صدور رأی در نظر گرفته شده است. جلسات هیئت زمانی رسمیت مییابد که هر سه عضو حضور داشته باشند.
آراء صادره از سوی هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی، غیرقطعی بوده و قابلیت تجدیدنظر دارند. چنانچه مؤدی یا مأموران مالیاتی نسبت به رأی صادره اعتراض داشته باشند، پرونده به هیئت حل اختلاف تجدیدنظر ارجاع میشود.
اگه میخواهید بدانید که دلیل معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان چیه این مقاله را بخوانید : معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان
بر اساس ماده ۲۴۷ قانون مالیاتهای مستقیم، آرای هیئتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی بهصورت اصولی قطعی و لازمالاجرا تلقی میشود. با این حال، در صورتی که مؤدی یا اداره مالیاتی ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رأی، اعتراض خود را بهصورت کتبی اعلام نمایند، پرونده جهت بررسی مجدد به هیئت حل اختلاف تجدیدنظر ارسال خواهد شد.
رای صادره از سوی هیئت تجدیدنظر، برخلاف هیئت بدوی، قطعی و لازمالاجرا میباشد و قابلیت اعتراض مجدد در مراجع داخلی سازمان امور مالیاتی را ندارد. تنها راه برای تغییر یا ابطال این رأی، مراجعه به دیوان عدالت اداری است که فرایندی پیچیدهتر و زمانبر محسوب میشود.
فرایند رسیدگی به اختلافات مالیاتی در ایران دارای سلسلهمراتبی مشخص و ساختاری دقیق است. مؤدیان در وهله نخست، فرصت اعتراض در مراجع اداری را دارند و در صورت عدم حصول نتیجه، میتوانند پرونده خود را به هیئتهای حل اختلاف مالیاتی ارجاع دهند.
در مرحله بدوی، هیئت متشکل از نماینده سازمان امور مالیاتی، یک قاضی، و نماینده بخش خصوصی، مسئول بررسی ادعاهای مطرحشده است. چنانچه مؤدی به رأی صادره معترض باشد، امکان تجدیدنظرخواهی در هیئت حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر وجود دارد. رأی این هیئت، قطعی و لازمالاجرا خواهد بود.
با این ساختار، قانونگذار تلاش کرده است که ضمن رعایت حقوق مؤدیان، از یک سو فرآیندهای مالیاتی را شفافتر سازد و از سوی دیگر، نظارت مؤثر بر اجرای قوانین مالیاتی را تضمین نماید.
چگونه ثبت برند میتواند به جذب مشتریان بیشتر و افزایش درآمد شما کمک کند؟ برند شما یکی از باارزشترین داراییهای
تفاوت بین شرکت ثبتشده و کسبوکار شخصی: کدام یک برای شما بهتر است؟ انتخاب بین ثبت شرکت و اداره کسبوکار